Madlavningsundervisning i Hastrupparkens Kulturhus

Helhedsplanen samarbejder med Madskolen Jorden Rundt, Hastrupparkens Kulturhus og Køge Boligselskab om en madlavningsaktivitet, der styrker fællesskabet og deltagernes kompetencer i et madforløb, hvor fokus på mad fra alverdens kulturer og traditioner, organisering, fødevarespild, lokale råvarer og økologi indgår.

Se video fra forløbet i Hastrupparken 

Beboerne, der deltog, blev forberedt på at løfte mindre og større madlavningsopgaver, hvor undervisningsforløb samt afvikling af folkekøkken-arrangementer er en del af projektet. Indsatsen understøtter desuden det at få flere frivillige tilknyttet kulturhusets café samt det at få endnu flere brugere til kulturhuset fra de omkringliggende boligselskaber. Forløbet blev afholdt i kulturhusets selskabslokale.

Madskolen Jorden Rundt afviklede i samarbejde med partnerne et kursus, der uddanner et madteam. Den enkelte kursist får nye kompetencer på CV`et og lærer at samarbejde om større madlavningsaktiviteter.

Undervisningen blev udført af en professionel kok, der sammen med madskolens værtinder inspirerede til nye spændende møder omkring fællesmåltidet i Hastruparkens Kulturhus. Kurset fandt sted i foråret/ sommeren 2019.

Hvis du er interesseret i at vide mere om madlavningsundervisningen, kan du kontakte Lene Storgaard: les@bosj.dk/ 20117790