Madlavningsundervisning i Hastrupparkens Kulturhus

I foråret/ sommeren 2019 indgik Helhedsplanen et samarbejder med Madskolen Jorden Rundt, Hastrupparkens Kulturhus og Køge Boligselskab om en madlavningsaktivitet, der havde til formål at styrke fællesskabet og deltagernes kompetencer i et madforløb, hvor fokus var på mad fra alverdens kulturer og traditioner, organisering, fødevarespild, lokale råvarer og økologi indgår.

Se video fra forløbet i Hastrupparken 

Beboerne, der deltog, blev forberedt på at løfte mindre og større madlavningsopgaver, hvor undervisningsforløb samt afvikling af folkekøkken-arrangementer er en del af projektet. Indsatsen understøttede desuden indsatsen for at få flere frivillige tilknyttet kulturhusets café samt flere brugere til kulturhuset fra de omkringliggende boligselskaber. Forløbet blev afholdt i kulturhusets selskabslokale.

Madskolen Jorden Rundt afviklede i samarbejde med partnerne et kursus, der uddanner et madteam. Den enkelte kursist fik nye kompetencer på CV`et og lærte at samarbejde om større madlavningsaktiviteter.

Undervisningen blev udført af en professionel kok, der sammen med madskolens værtinder inspirerede til nye spændende møder omkring fællesmåltidet i Hastruparkens Kulturhus.

Hvis du er interesseret i at vide mere om madlavningsundervisningen, kan du kontakte Lene Storgaard: les@bosj.dk/ 20117790