Hvad gør man når Danmark lukker ned og det fysiske møde er udelukket?
Pia Gommesen fra ”Dig, trivsel og sundhed” arbejder til daglig tæt sammen med Helhedsplanen. Opsøgende indsats, at komme ud og forbi, samtale om ensomhed og trivsel, for ikke at glemme samværet omkring MediYoga samt ”op på vægten” i Ellemarken og Hastrupparken.
Det er nogen af de aktiviteter og arbejdsmetoder, der tidligere har præget arbejdsdagen og som ikke har været en mulighed under Coronakrisen, hvor ensomhed netop har været ekstra udtalt, når der skal tages hensyn og alle helst skal blive hjemme. Så det store spørgsmål blev: Hvordan kan jeg komme hjem i andres stue og samtidig forblive i min egen? Kan vi være flere sammen på afstand?
Her kom onlineideen i spil. Det er igennem de seneste to måneder blevet til mange personlige samtaler over alt fra Meet, Messenger, Zoom, Skype og selvfølgelig almindelig gammeldags telefon. Hurtigt står det klart at videodelen, altså det at se den jeg taler med, giver en ekstra dimension og bare gør mødet mere virkeligt.
Det er også lykkes at samle grupper, hvor vi har været 5 til 8 borgere til samme møde/ undervisning/ erfaringsudveksling. Vi kan se hinanden, tale sammen og jeg har lært at tavlen skal være indenfor computerens cameravinkel. Heldigvis er stemningen god og alle hjælper hinanden undervejs. Det er ikke alle der fra starten har været lige dus med teknologien, men hvor der er vilje er der også en vej og det er lykkes at få alle interesserede borgere med ombord. Meet har været det bedste forum, for det kan tilgås fra både et link på computeren, en app eller fra en gammeldags telefonlinje.
Borgerne giver udtryk for at nyde samværet, et afbræk i en ensformig alene tilværelse, men de glæder sig også til at mødes i den virkelig verden igen. Online er godt for nu, men det kan aldrig erstatte den virkelige verden.